У Бучачі посол Канади відкрив грандіозний переробний комплекс та фруктосховище на базі господарства Петра Гадза

У Бучачі посол Канади відкрив грандіозний переробний комплекс та фруктосховище на базі господарства Петра Гадза

У церемонії запуску сортувальної лінії взяли участь засновник підприємства Петро Гадз, Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, голова Тернопільської ОДА Степан Барна та народний депутат України Микола Люшняк.

Ватро зауважити, що фермерське господарство «Гадз» – це насамперед майже 800 гектарів фруктових садів, більше тисячі робочих місць та такі вкрай необхідні поступлення у державний та місцеві бюджети.

Перша черга одного з найбільших в Україні фруктосховищ виросла на очах. Всього за два місяці збудовані перші потужності цього комплексу, а це холодильні приміщення на 10 тисяч тон та найсучасніша сортувальна лінія.

Поставку та монтаж РГС і холодильного обладнання здійснювала фірма ТОВ « МАС Системз » . Перша черга фруктосховища оснащена обладнанням РГС голландської фірми Besseling і холодильним обладнанням італійського та німецького виробництва . Дане обладнання дозволяє зберігати плодово – ягідну продукцію протягом тривалого часу без втрати споживчих якостей , і відповідно поставляти на ринок свіжі яблука .

Запуск об’єкту розцінюється, як переломний момент у житті не тільки Бучацького району, але і всього тернопільського краю.